Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Predavanja

Predavanja

Predavanja

SMRT ODNOSA S JAVNOŠĆU

Suvremeno društvo nije samo informacijsko, komunikacijsko ili mrežno društvo; ono je istinski komunikativno po tome što visoka tehnologija koja naseljava sve veći dio našeg okruženja zahtijeva odgovarajuću visoku osjetljivost na međuosobnoj, skupnoj, organizacijskoj i društvenoj razini: NEMA (održjive) VISOKE TEHNOLOGIJE (high tech) BEZ VISOKE OSJETLJIVOSTI (high touch). 

Kada smo ne samo mi kao osobe trajno međusobno povezani različitim uređajima (od osobnog i prijenosnog računala do iPada, iPhona i tako dalje), nego se i naše stvari stalno međusobno povezuju bez naše svijesne umiješanosti (internet stvari), povjerenje koje imamo jedni u druge i u apstrakne reprezentacije našeg društva postaje sama osnova našeg društvenog sustava, gospodarskog razvoja i političkog uređenja. 

Što smo ovisniji od povjerenja, ovisniji smo od komuniciranja kao njegovog temeljnog prethodnika. Već od svojeg početka su bili odnosi s javnošću zamišljeni kao društvena tehnologija za ocjenjivanje i brigu o društvenom povjerenju. No u poslijednje vrijeme su se pojavile novine, koje nude isto, ali malo bolje: integrirano komuniciranje, novinarstvo marki, marketing sadržaja i mnoge druge. Što to znači za odnose s javnošću? Da li su došli do svog prirodnog kraja?