Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Predavači

Predavači

Predavači

Christian Kurz

Christian Kurz je potpredsjednik za istraživanje, statistiku i izvještavanje za Viacom International Media Networks (VIMN). Zadužen je za provođenje i izradu strateških istraživanja temeljena na potrošačima, kao i održavanje dosljedne i snažno usklađene istraživačke organizacije u VIMNu. Zbog njegove stučnosti, prilikom donošenja međunarodnih poslovnih odluka, s njim se savjetuju svi brandovi VIMN portfelja, kao što su MTV, Nickelodeon i Comedy Central, na svim platformama. 

Mr. Kurz ima više od 10 godina iskustva u istraživanjima medijske industrije. VIMNu se pridružio u siječnju 2011. kao direktor odjela Međunarodnog istraživanja i statistike Nickelodeon, gdje je uredio Nickelodeonova međunarodne procese izvješćivanja i pokrenuo ključne statističke inicijative, uključujući Snagu dječjeg utjecaja pod Nickelodeon Kids & Family GPS zastavom. Prije dolaska u VIMN, g. Kurz je radio na Discovery Networks kao direktor za statistiku, na tržištima u nastajanju. Prije toga bio je direktor brand strategije i istraživanja tržišta u regiji EMEA za Disney-ABC Networks Group. Također je sudjelovao u istraživanjima u Warner Brosu, Interpublic Group i ITV u Velikoj Britaniji. 

Rođen u Austriji, g. Kurz diplomirao je ekonomiju i poslovno upravljanje na Sveučilištu u Beču, Sveučilištu Westminster u Londonu i Chartered Institute of Marketing. Do preseljenja u New York, honorarno je predavao poslovanje, marketing i medije na Sveučilištu Birkbeck College u Londonu.