Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Paneli

Paneli

Paneli

Marketing – previše važan da bi se njime bavili samo marketingaši?

Pitate li 20 različitih poslovnih ljudi da vam daju definiciju marketinga, vjerojatno ćete dobiti 20 različitih odgovora. Zašto je tako teško odrediti što je marketing? Vjerojatno zato što ga ni većina marketingaša ne razumije.

Prema Pristopovu najnovijem istraživanju Mind Wide Open, u više od dvije trećine kompanija u Sloveniji marketing se još uvijek koristi kako bi se prodavali proizvodi „nakon što su spremni“. Istraživanje je pokazalo da kompanije slušaju svoje korisnike, ali ih zapravo ne čuju; da se digitalni marketing još uvijek smatra novinom ubog čega ne dobiva značajne budžete; te da vrlo malo glavnih direktora za marketing zaista može pokazati svoj doprinos ukupnim poslovnim ciljevima.

Stoga se pitamo kome bi se trebalo povjeriti da marketing učini središnjim dijelom kompanije koji „gura“ razvoj proizvoda, proizvodnju, financije, komunikacije i prodaju? Glavnom direktor za marketing ili glavnom izvršnom direktoru? Gosti okruglog stola odgovorit će na ovo i druga zanimljiva pitanja o osnovnim marketinškim načelima koje tek šačica glavnih direktora za marketing shvaća i pravilno provodi.

Powered by Pristop