Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Paneli

Paneli

Paneli

Kraljevstvo za content

Iskustvo nas uči da bez ozbiljnog ulaganja u produkciju dramskih sadržaja, kako u realizaciju tako i u kvalitetan tekst, nemamo što tražiti na međunarodnim tržištima, koja su s druge strane u nezapamćenom rastu i u sve većoj potrazi za kvalitetnim sadržajem. Nove platforme, IPTV, VoD i internetska distribucija, ovu su "glad" dodatno potaknule.

Trenutačna ekonomska situacija i kronični nedostatak novca sigurno ne ide na ruku kvalitetnim dramskim produkcijama, ali se tim prije koprodukcije nameću kao dobro, gotovo idealno rješenje. 

Kakav je uopće televizijski koprodukcijski potencijal u regiji? Je li skandinavski koprodukcijski televizijski model, koji je pokorio svijet i iznjedrio neke od ponajboljih televizijskih proizvoda zadnjih godina, primjenjiv i u našoj regiji? Koji su to sadržaji i teme koji su prihvatljivi svima u regiji, a koji se odveć "kontroverzni" da bi ih se zajednički produciralo? Može li se u ovom slučaju pojam regije "rastegnuti" na čitavu Srednju i Jugoistočnu Europu? Je li model koji nudi MEDIA program put kojim bi se trebalo ući u regionalne koprodukcije? Obzirom da su nositelji MEDIJINIH potpora nezavisni producenti, na koji način pomiriti želju televizija za neograničenim iskorištavanjem prava i MEDIJINE zahtjeve da nezavisni producenti zadrže sekundarna te da im se nakon određenog vremena vrate primarna prava?