Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Novosti

Novosti

Vanja Blumenšajn i Iva Kaligarić: Komunikacija s pola mozga

Desna je strana mozga zadužena za osjećaje i kreativnost dok je lijeva strana racionalno analitička. Često se u kreiranju komunikacije koristi samo jedna (a ponekad nijedna). 

Señor uvijek razmišlja kako uključiti obje; kako kreirati pametne strategije koje pokreću i izazivaju osjećaje – nema dobre komunikacije koja ne integrira obje polovice. 

Pretrpanost informacijama je jedan od razloga zašto komunikacija treba biti i pametna i kreativna kako bi se izbjegao taj problem. Vremena su izazovnija no ikad (ili ljudi to uvijek misle za svoje vrijeme?), zašto ne iskoristiti sav potencijal koji imamo?

Bitno je i razmišljati o promjenama u komuniciranju, ali i izabrati pravog agencijskog partnera. Jedna od najvećih zabluda je podjela na velike i male agencije. Za prosječnu domaću kampanju potreban je tim od nekoliko ljudi: strateg, account, copywriter, dizajner... Toliko ih na projektu radi i u «velikoj» i u «maloj» agenciji; ostalih 50-70 imaju drugog posla. Ono što je drugačije je doza energije, i posvećenosti koju «mali» unose u posao, kao i fleksibilnost.

20.09.2014.